Zilele Teatrului Muzical Ambasadorii 2022

Zilele Teatrului Muzical Ambasadorii 2022

Cel mai mare eveniment al toamnei pentru copii şi tineri, “Zilele Teatrului Muzical Ambasadorii 2022”, promite 3 zile de spectacole de excepție, concerte incendiare și premiere, cu muzică, dans și magie. Aflat la a doua ediție, evenimentul va avea loc la Palatul Național al Copiilor, pe 30 septembrie, 1 şi 2 octombrie 2022.

 

Ziua 1 – 30 septembrie

 

Prima zi din cadrul celui mai mare eveniment al toamnei, “Zilele Teatrului Muzical Ambasadorii 2022”, aduce pe scena Palatului Național al Copiilor, de la ora 17.00, premiera baletului “Caruselul Prieteniei”, adaptare pe muzica lui Mihail Jora, și de la ora 18.30, spectacolul trupei fenomen național pentru copiii din România, Gasca Zurli.

Înainte, între și după spectacole, vă așteptăm în foaierul Palatului Național al Copiilor, unde puteți face poze cu artiștii și personajele preferate.

17:00 Caruselul prieteniei (premieră) – Musical/ balet 1h

“Caruselul Prieteniei”, adaptare pe muzica lui Mihail Jora, își desfășoară acțiunea sub cupola circului, simbol al copilăriei și al purității acesteia, unde caruselul se învârte înțesat cu amintiri.

Povestea începe într-un București interbelic, unde piața circului este invadată de bâlciul verii, cu vânzători ambulanți de dulciuri, jucării și alte atracții pentru copii. Acțiunea se aprinde odată cu momentul apariției copiilor năzdrăvani care strică dispoziția pieței, dar mai ales pe cea a clovnului adormit, marioneta preferată a grupului răutăcios de copii. Locul preferat de întâlnire al grupului de copii năzdrăvani este caruselul, aici fiind locul unde se pun mereu la cale planurile de peste zi, inclusiv sabotarea spectacolului de circ.

Pentru ca povestea să nu rămână incompletă, printre răutăcioși apare dragostea între Caruselist și Chiva, doi tineri naivi, uniți prin dragoste la prima vedere. Astfel, grupurile copiilor se separă din cauza neînțelegerilor, iar conflictul se amplifică în momentul în care în rândul copiilor apare atașamentul față de cele petrecute la circ. Băieții și fetele nu se mai înțeleg, țelurile comune se despart, băieții aleg răzbunarea și răutatea gratuită, iar fetele reconcilierea.

Rămași afară din cortul circului, chiar înaintea începerii spectacolului, grupul de băieți resimte gustul destrămării prieteniei, lucru care îi va transforma în cele din urmă și îi va aduce din nou împreună pentru mai multe aventuri.

18:30 Gașca Zurli 1h

Gașca Zurli este fără îndoială cea mai îndrăgită trupă pentru copii din România. Spectacolele pe care le pun în scenă se joacă cu casa închisă și strâng ropote de aplauze cu fiecare reprezentație.

Pentru “Zilele Teatrului Muzical Ambasadorii 2022”Gașca Zurli pregătește un spectacol de excepție care, așa cum ne-a obișnuit, areși scop educativ, promovând ideea de educație prin joc și joacă, și pune în lumină valori precum: prietenia, empatia, generozitatea, altruismul, corectitudinea.

Gașca Zurli s-a născut în mintea şi în inima Mirelei Retegan, iar succesul de care se bucură se datorează faptului că Mirela, prin spectacolele create, a transformat educaţia formală într-un spectacol magic al imaginaţiei.

Personajele creionate cu atenție și pasiune de Mirela Retegan sunt iubite de toți copiii, fiecare personaj având câte o caracteristică aparte. Lumea din spectacolele Gașca Zurli este o magică, plină de bucurii și zâmbete, în care valorile umane care stau la baza creșterii și dezvoltării copiilor se regăsesc în orice cântec, spectacol și poveste.

 

Ziua 2 – 1 octombrie

Cel mai mare eveniment al toamnei pentru copii şi tineri, “Zilele Teatrului Muzical Ambasadorii 2022”, promite 3 zile de spectacole de excepție, concerte incendiare și premiere, cu muzică, dans și magie. Aflat la a doua ediție, evenimentul va avea loc la Palatul Național al Copiilor, pe 30 septembrie, 1 şi 2 octombrie 2022.

Cea de-a doua zi a evenimentului “Zilele Teatrului Muzical Ambasadorii 2022” aduce un plus de magie, de la ora 11.00, cu spectacolul „Cutiuța Muzicală – Aventurile Pălăriei Fermecate”, iar de la ora 12.15 cu spectacolul Magicianului Robert Tudor.

Înainte, între și după spectacole, vă așteptăm în foaierul Palatului Național al Copiilor, unde puteți face poze cu artiștii și personajele preferate.

11:00 Cutiuța muzicală-Musical 1h

Cutiuța Muzicală, unul dintre cele mai de succes proiecte muzicale din România dedicate copiilor, bifează record după record. După vânzările-fenomen ale albumului muzical, primul spectacol de musical, „Cutiuța Muzicală – Aventurile Pălăriei Fermecate”, înregistrează pe scena Teatrului Muzical Ambasadorii peste 15 reprezentații cu casa închisă.

Albertino, Cochețica, Rufus, Șoricelul, Broscoiul sau Șoricica sunt doar câteva dintre îndrăgitele personaje care vor încânta audiența la Sala Mică a Palatului Național al Copiilor.

Scenariul original are la bază o selecție de cântece din seria albumelor Cutiuța Muzicală și poartă semnătura Lilianei Ștefan. Personajele dau viață unei povești magice, care conține o serie de mesaje cu valoare educativă și comportamentală și valori precum onestitatea, prietenia, optimismul, armonia. Costumele și decorurile sunt special create pentru a contura lumea de basm a narațiunii spectacolului. De la culoare, design și până la execuție, acestea fac dovada unui specacol unic în România.

Specatcolul „Cutiuța Muzicală – Aventurile Pălăriei Fermecate” pune accent pe transmiterea de mesaje educative printr-un limbaj jucăuș, adecvat vârstei copilariei, precum și prin conținutul muzical de calitate. Regia spectacolului poartă semnătura Laurei Vlădoiu, scenariul și muzica îi aparțin Lilianei Ștefan, iar aranjamentul muzical fiului său, Alexandru Bittman, la care se adaugă coregrafia concepută de Ana Mihai.

„Într-o poveste haioasă copiii află despre aceste lucruri în cel mai simplu mod în care ei pot înțelege: prin muzică, dans, joc. Psihologic vorbind acesta este limbajul prin care trebuie să ne adresăm celor mici astfel încât să ajungem la inima lor”, este de părere Liliana Ștefan.

Un adevărat fenomen, Cutiuța Muzicală înseamnă peste 1.500.000 de copii vândute, 10 albume, sute de cântece pentru copii, voci celebre ale unora dintre cele mai iubite vedete din România, precum Mădălina Manole, Horia Brenciu, Loredana, Anca Țurcașiu, Dan Bittman, Silvia Dumitrescu, Sanda Ladoși, Daniela Nane, Mihaela Rădulescu sau Andreea Marin, și nenumărate premii care recunosc valoarea și impactul asupra publicului.

12:15 Magicianul Robert Tudor – Spectacol de magie

Magicianul Robert Tudor promite pentru “Zilele Teatrului Muzical Ambasadorii 2022”un spectacol plin de momente de magie de neuitat pentru cei mici.

Copilul tău vrea să fie magician?Ei bine, în acest spectacol de magie, comic, interactiv și educativ, cei mici pot face chiar ei să apară sau să dispară lucruri, cu puțin ajutor dat de Magicianul Robert Tudor.

La ce rezoneazăcel mai bine atât cei mici, cât și cei mari? Cum reușește magia să fascineze generații întregi? Și, mai ales, ce veivedea la acest spectacol?

Apariții neașteptate de animăluțe prin magie, trucuri, zîmbete, râsete, veselie, bună dispoziție… cu alte cuvinte: Cel mai grozav spectacol de magie!

Magicianul Robert Tudor este unul dintre cele mai active prezențe, atât în lumea copiilor, cât și a adulților și este extrem de bine situat pe platformele Facebook, Insta, Tik-Tok și Youtube.

Începând cu ora 14.30, “Zilele Teatrului Muzical Ambasadorii 2022” continuă cu alte spectacole de excepție, la care accesul este liber în limita locurilor disponibile.

 

 

Ziua 3 – 2 octombrie

 

Ultima zi din cadrul celui mai mare eveniment al toamnei, “Zilele Teatrului Muzical Ambasadorii 2022”, aduce în fața publicului, de la ora 11.00, premiera spectacolului musical ”De-a Harap Alb”, cuscenariul și muzica originală semnate de Liliana Ștefan, și de la ora 12.30 super concertul îndrăgitului Dorian Popa.

Înainte, între și după spectacole, vă așteptăm în foaierul Palatului Național al Copiilor, unde puteți face poze cu artiștii și personajele preferate.

11:00 ”De-a Harap Alb” – Musical 1h

Noua premieră a Teatrului Muzical Ambasadorii, ”De-a Harap Alb”, urmărește pe note muzicale și în pași de dans povestea maturizării și călătoria iniţiatică din basmul lui Creangă. Harap Alb este esența naturii umane, iar drumul său epic – inițierea, descoperirea și devenirea unui erou – oferă publicului posibilitatea de a se regăsi în diferite ipostaze și situații de viață și de a înțelege importanșa devenirii, a dobândirii și a asumării propriei identități.

Povestea lui Harap-Alb este un basm cult scris de Ion Creangă, publicat în revista Convorbiri literare, la 1 august 1877, și în ziarul Timpul de către Mihai Eminescu. Pornind de la modelul folcloric, autorul reactualizează teme de circulație universală trecându-le prin filtrul propriei viziuni și adăugând valori simbolice. Tema basmului este reprezentată de lupta binelui împotriva răului, încheiată cu victoria binelui, personajul principal parcurgând de-a lungul firului epic un drum al maturizării morale și etice.

Pe parcursul a 60 de minute, spectatorii mai mici și mai mari învață alături de Harap Alb să-și facă prieteni, să găsească soluții în situații complicate și să deosebească binele de rău.

Spectacolul „Harap-Alb” are la bază scenariul și muzica originală ce poartă semnătura îndrăgitei  Liliana Ștefan, autoare a fenomenului Cutiuța Muzicală, cu coregrafia Anei Mihai. Spectacolul se joacă în regia Laurei Vlădoiu, scenografia fiind semnată de Gelu Rîșca, iar costumele de Viorica Petrovici.

12:30  Concert Dorian Popa

Dorian Popa este unul dintre cei mai apreciați artiști dn România și una dintre cele mai active vedete din mediul online, cu peste 2,4 milioane de urmăritori. Născut în Constanța, cântărețul, actorul, compozitorul și vloggerulDorian Popa a devenit cunoscut în 2011, odată cu apariția sa în serialul Pariu cu viața alături de colegii săi din Lala Band. De atunci și până în prezent artistul și-a clădit un imperiu, cu multă muncă, perseverență și disciplină, devenind sursă de inspirație și model pentru noua generație.Și deși este un artist main stream, Dorian Popa a pus mereu accent pe valori și puterea exemplului, făcând acte de caritatea și implicându-se în numeroase campanii. Artistulrecunoaște că iubește tânăra generație și vrea să dăruiască celor mici o parte din timpul său, din sufletul său, așa cum și-ar fi dorit la rândul lui să primească și el.“Dăruieste un pic de soare, nu totală nepăsare”, “Ești om bun, fii și tu Moș Crăciun!”, “Vă rugăm conduceți preventiv”,“ Închisoarea nu este doar între gratii!” sunt doar câteva dintre campaniile de notorietate în care a fost implicat artistul.

Dorian Popa promite pentru “Zilele Teatrului Muzical Ambasadorii 2022” un recital de excepție din care nu vor lipsi hiturile care l-au consacrat, coregrafii spectaculoase și multe surprize.

Dorian Popa a lansat numeroase hituri de-a lungul timpului, dintre care amintim „Hâtz” (feat Shift), „Când lumea e rea” (feat Ioana Ignat), „Buze” (feat What’s Up), „Bună, ce mai zici?”, „Sare pe rană” (feat Ruby), „Banii” și „Nu poți să mă uiți” (alături de Amna). Dorian Popa are peste un milion de abonați pe canalul lui de YouTube, iar vlogurile zilnice pe care le postează adună câteva sute de mii de vizualizări.

Începând cu ora 14.30, “Zilele Teatrului Muzical Ambasadorii 2022” continuă cu alte spectacole de excepție, la care accesul este liber în limita locurilor disponibile.

Biletele pot fi cumparate online pe www. ticketstore.ro sau de la:

  1. Casa de bilete a Teatrului Național de Opereta și Musical „Ion Dacian” – B-dul Octavian Goga Nr.1 (luni-vineri 12.00-19.00 și cu o ora înainte de spectacole sâmbătă și duminica)
  2. Casa de bilete a Salii Dalles – B-dul Nicolae Balcescu Nr.18 (luni-vineri 10-17)

 

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.

Sari la conținut