Sore, Gașca Zurli și magicianul Robert Tudor la Zilele Teatrului Muzical Ambasadorii

Sore, Gașca Zurli și magicianul Robert Tudor la Zilele Teatrului Muzical Ambasadorii

Prima ediție a Zilelor Teatrului Muzical Ambasadorii, programată weekendul acesta la Sala Mare a Palatului Național al Copiilor, promite să fie un eveniment de excepție, cu muzică bună, dans, magie și multă culoare. Alături de soliștii și balerinii Teatrului Muzical Ambasadorii, pe scenă vor urca: îndrăgita artistă Sore, Gașca Zurli, magicianul Robert Tudor, precum și o parte din artiștii Teatrului “Stela Popescu”.

Laura Bretan, una dintre invitatele așteptate cu nerăbdare la eveniment, și-a anunțat recent indisponibilitatea de participare, în urma prezentării unor simptome specifice COVID-19.

Manifestarea se va desfășura după următorul program:

Sâmbătă, 2 octombrie 2021
Ora 17:00 – Gașca Zurli
Ora 17:30 – Fragmente din spectacolul de teatru-dans “Micul Prinț”, adaptare după povestea lui Antoine de Saint-Exupéry – Teatrul “Stela Popescu”
Ora 18:00 – “Prietenii lui Mozart” – pagini din creația mozartiană în interpretarea soliștilor și Ansamblului de balet al Teatrului Muzical Ambasadorii
Ora 18:45 – Recital Sore

Categoria de vîrstă recomandată 3+

Duminică, 3 octombrie 2021
Ora 11:00 – Baletul “Frumoasa și Bestia” – adaptare după Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve, un spectacol ce aduce în fața publicului o poveste nemuritoare, transpusă în pași de dans într-un mod original de coregraful Valentin Stoica.
0ra 12:00 – “Adu magia în viața ta!” – Magicianul Robert Tudor

Categoria de vîrstă recomandată 3+

Biletele au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate din rețeaua Ticketstore https://www.ticketstore.ro/ro/eticheta/9/teatrul-muzical-ambasadorii.

Parteneri: Primăria Municipiului București, Palatul Național al Copiilor, Centrul pentru Tineret al Municipiului București, Fundația Crucea Alb-Galbenă România.
Parteneri media: Agerpres, Itsy Bitsy, Radio România Cultural, Ultima oră, Spotmedia, Revista Femeia.

Conform legislației în vigoare, participarea la spectacole se va face cu respectarea tuturor măsurilor aflate în vigoare la momentul desfășurării evenimentului, dispuse de autorități prin hotărârile emise de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi de alte autorităţi cu atribuţii în domeniu.

Regulament acces în sala https://cutt.ly/5EYCbpk

La 100 de ani de la instituționalizare, Opera Națională București prezintă publicului o altfel de Promenada Operei, transformând evenimentul de tradiție ajuns la a XI-a ediție într-un veritabil festival, în cadrul căruia vor performa peste 600 de artiști, ce vor oferi publicului peste 2700 de minute de muzică și spectacol.

TEATRUL MUZICAL AMBASADORII este invitat să participe la această inițiativă culturală cu două spectacole, sâmbătă, 4 septembrie, începând cu ora 19:00, în cadrul programului “Opera și invitații săi”, ce aduce un omagiu marilor personalități ale universului muzical românesc și nu numai.

Primul spectacol ce va fi prezentat la Promenada Operei este LA PIAȚĂ, un balet antrenant și plin de voioșie, în regia și coregrafia lui Valentin Stoica și scenografia Vioricăi Petrovici. Ilustrația muzicală este semnată de Viorel Andrinoiu. La pian: Andrei Ștefan Racu. Montarea pornește de la primul balet românesc, creat în 1928 de celebrul compozitor Mihail Jora, personalitate complexă a școlii muzicale românești din secolul XX, de la a cărui naștere s-au sărbătorit recent 130 de ani. Spectacolul aduce în prim-plan lumea pestriță a unui târg din Bucureștiul perioadei interbelice, pe fundalul căruia se derulează o frumoasă poveste de dragoste. Pentru a spori verva și culoarea specifică acestui spațiu, echipa artistică aduce în scenă, ca noutate, acrobații și elemente de circ.

Cel de-al doilea spectacol ce va fi susținut de artiștii TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII la Promenada Operei este FIGARO STYLE, adaptare pentru copii după opera „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini. Povestea îl readuce în lumina reflectoarelor pe Figaro, bărbierul plin de umor, iubit de un întreg oraș, care conferă farmec poveștii de dragoste dintre neliniștitul Conte Almaviva și încântătoarea Rosina. Dan Tudor, regizor de succes al genului comic, îmbină în acest spectacol o capodoperă muzicală cu una teatrală într-o viziune modernă, ștergând limitele dintre cele două genuri printr-o neașteptată reinterpretare. Scenografia spectacolului este creația Vioricăi Petrovici. Adaptarea muzicală este semnată de Ciprian Teodorașcu. La pian: Andrei Ștefan Racu.

Biletele se pot achiziționa de pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.
*în cadrul Promenadei Operei, purtarea măștii este obligatorie conform prevederilor în vigoare.Soprana 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐞𝐚 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫 și baritonul 𝐒𝐢𝐥𝐯𝐢𝐮 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐮 𝐌𝐢𝐡𝐚̆𝐢𝐥𝐚̆, soliști ai Teatrului Muzical Ambasadorii, vor interpreta arii celebre din cele mai îndrăgite opere alături de artiști ai Operei Naționale București și ai Teatrului Național de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, în cadrul 𝑪𝒐𝒏𝒄𝒆𝒓𝒕𝒖𝒍𝒖𝒊 𝑷𝒓𝒐𝒎𝒆𝒏𝒂𝒅𝒂 𝑶𝒑𝒆𝒓𝒆𝒊.Dirijor: 𝐂𝐢𝐩𝐫𝐢𝐚𝐧 𝐓𝐞𝐨𝐝𝐨𝐫𝐚𝐬̦𝐜𝐮.Evenimentul se va desfășura pe esplanada Operei Naționale începând cu ora 19:00.
Biletele se pot achiziționa de pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.

Sari la conținut