Promenada operei

Promenada operei

La 100 de ani de la instituționalizare, Opera Națională București prezintă publicului o altfel de Promenada Operei, transformând evenimentul de tradiție ajuns la a XI-a ediție într-un veritabil festival, în cadrul căruia vor performa peste 600 de artiști, ce vor oferi publicului peste 2700 de minute de muzică și spectacol.

TEATRUL MUZICAL AMBASADORII este invitat să participe la această inițiativă culturală cu două spectacole, sâmbătă, 4 septembrie, începând cu ora 19:00, în cadrul programului “Opera și invitații săi”, ce aduce un omagiu marilor personalități ale universului muzical românesc și nu numai.

Primul spectacol ce va fi prezentat la Promenada Operei este LA PIAȚĂ, un balet antrenant și plin de voioșie, în regia și coregrafia lui Valentin Stoica și scenografia Vioricăi Petrovici. Ilustrația muzicală este semnată de Viorel Andrinoiu. La pian: Andrei Ștefan Racu. Montarea pornește de la primul balet românesc, creat în 1928 de celebrul compozitor Mihail Jora, personalitate complexă a școlii muzicale românești din secolul XX, de la a cărui naștere s-au sărbătorit recent 130 de ani. Spectacolul aduce în prim-plan lumea pestriță a unui târg din Bucureștiul perioadei interbelice, pe fundalul căruia se derulează o frumoasă poveste de dragoste. Pentru a spori verva și culoarea specifică acestui spațiu, echipa artistică aduce în scenă, ca noutate, acrobații și elemente de circ.

Cel de-al doilea spectacol ce va fi susținut de artiștii TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII la Promenada Operei este FIGARO STYLE, adaptare pentru copii după opera „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini. Povestea îl readuce în lumina reflectoarelor pe Figaro, bărbierul plin de umor, iubit de un întreg oraș, care conferă farmec poveștii de dragoste dintre neliniștitul Conte Almaviva și încântătoarea Rosina. Dan Tudor, regizor de succes al genului comic, îmbină în acest spectacol o capodoperă muzicală cu una teatrală într-o viziune modernă, ștergând limitele dintre cele două genuri printr-o neașteptată reinterpretare. Scenografia spectacolului este creația Vioricăi Petrovici. Adaptarea muzicală este semnată de Ciprian Teodorașcu. La pian: Andrei Ștefan Racu.

Biletele se pot achiziționa de pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.
*în cadrul Promenadei Operei, purtarea măștii este obligatorie conform prevederilor în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.

Sari la conținut