Povestea Florii-Soarelui

spectacol  bazat pe muzică folclorică românească autentică

POVESTEA FLORII-SOARELUI este un musical plin de culoare, dedicat iubitorilor basmului și folclorului românesc authentic.

Motarea spune povestea unei iubiri greu încercate. Protagoniștii ei sunt personaje de legendă transpuse în lumea satului românesc: strălucitoarea Luna, o fiică de împărat neasemuit de frumoasă și mândrul Soare, un fecior chipeș, harnic, întelept și plin de curaj. Cei doi trec prin multe încercări, luptând pentru dragostea lor.

Peste cunoscuta legendă, montarea suprapune o țesătură metaforică, în care se regăsesc trimiteri către mituri românești dar și obiceiuri și cântece străvechi, ce marchează momente importante ale vieții. Toate acestea, în scopul de a nuanța reverberațiile lirice și dramatice ale textului, aducând în prim plan trăsături general umane opuse: bine-rău, viață-moarte, lumină-întuneric. Dincolo de abordarea artistică, spectacolul cultivă și latura educativă a poveștii, aducând în atenția publicului, valori morale și  spirituale.

Povestea îi învață pe copii că tot ce este frumos și bun se dobândește prin muncă și luptă, dăruire și sacrificiu, înțelegere și iubire. Și, mai ales, ne învață pe toți că lumina, binele, iubirea, speranța clădesc omul adevărat, viu și puternic, dar blând și bun, după cum afirmă Adrian Naidin.

 

Distribuția

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.

Sari la conținut