La piață

Acasă / La piață

La piață

 

balet, adaptare după Mihail Jora

Baletul LA PIAȚĂ este un spectacol antrenant și plin de voioșie, despre o dragoste naivă. Montarea pornește de la primul balet românesc, creat în 1928 de celebrul compozitor Mihail Jora, personalitate complexă a școlii muzicale românești din secolul XX, de la a cărui naștere s-au sărbătorit recent 130 de ani.

Spectacolul aduce în prim-plan lumea pestriță a unui târg din Bucureștiul perioadei interbelice, pe fundalul căruia se derulează o poveste de dragoste. Chiva, o fată frumoasă și săracă, este curtată de un tânăr plin de intenții bune, însă prea modest pentru așteptările ei. Acesta, ca simplu îngrijitor al caruselului, cu care îi distrează în fiecare zi pe copiii veniți la bâlci, nu se potrivește planurilor tinerei. Naivitatea ei și dorința de a-și depăși cu orice preț condiția, o fac să nu ia în seamă sentimentele sincere ale junelui, contând pe mirajul unei eventuale căsătorii din interes. Astfel, se declanșează un șir de încurcături vesele, ale căror protagoniști sunt: Polițistul Fănică și logodnica lui, Bufonul chefliu, Afaceristul, Ghicitoarea, Florăreasa, Flașnetarul, Vânzătorul de ziare și alte personaje tipice unui iarmaroc.

Pentru a spori verva și culoarea specifică acestui spațiu, echipa artistică aduce în scenă, ca noutate, acrobații și elemente de circ.

Galerie

Distribuția

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.

Sari la conținut