Caruselul Prieteniei

“Caruselul Prieteniei”, adaptare pe muzica lui Mihail Jora, își desfășoară acțiunea sub cupola circului, simbol al copilăriei și al purității acesteia, unde caruselul se învârte înțesat cu amintiri.
Povestea începe într-un București interbelic, unde piața circului este invadată de bâlciul verii, cu vânzători ambulanți de dulciuri, jucării și alte atracții pentru copii. Acțiunea se aprinde odată cu momentul apariției copiilor năzdrăvani care strică dispoziția pieței, dar mai ales pe cea a clovnului adormit, marioneta preferată a grupului răutăcios de copii. Locul preferat de întâlnire al grupului de copii năzdrăvani este caruselul, aici fiind locul unde se pun mereu la cale planurile de peste zi, inclusiv sabotarea spectacolului de circ.
Pentru ca povestea să nu rămână incompletă, printre răutăcioși apare dragostea între Caruselist și Chiva, doi tineri naivi, uniți prin dragoste la prima vedere. Astfel, grupurile copiilor se separă din cauza neînțelegerilor, iar conflictul se amplifică în momentul în care în rândul copiilor apare atașamentul față de cele petrecute la circ. Băieții și fetele nu se mai înțeleg, țelurile comune se despart, băieții aleg răzbunarea și răutatea gratuită, iar fetele reconcilierea.
Rămași afară din cortul circului, chiar înaintea începerii spectacolului, grupul de băieți resimte gustul destrămării prieteniei, lucru care îi va transforma în cele din urmă și îi va aduce din nou împreună pentru mai multe aventuri.

Un adevărat fenomen, Cutiuța Muzicală înseamnă peste 1.500.000 de copii vândute, 10 albume, sute de cântece pentru copii, voci celebre ale unora dintre cele mai iubite vedete din România, precum Mădălina Manole, Horia Brenciu, Loredana, Anca Țurcașiu, Dan Bittman, Silvia Dumitrescu, Sanda Ladoși, Daniela Nane, Mihaela Rădulescu sau Andreea Marin, și nenumărate premii care recunosc valoarea și impactul asupra publicului.
Spectacol recomandat copiilor cu vârste între 3-10 ani.
Distribuția

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.

Sari la conținut