Andreea Bucur

Acasă / Andreea Bucur

Andreea Bucur

Soprană

Andrea Bucur-Blidariu

Soprana Andreea Diana BUCUR este licențiată a Universității Naționale de Muzică din București, secția Canto clasic. În anul 2018, a obținut diploma de master în cadrul aceleiași universități și și-a continuat studiile la Academia Operei de Stat din Viena. S-a perfecționat la cursuri de măiestrie susținute de artiști precum sopranele Mariana Nicolesco, Leontina Văduva, Eleonora Enăchescu, Marina Krilovici, mezzosopranele Bruna Baglioni, Aura Twarowska, tenorii Teodor Ilincai, Vasile Moldoveanu.

Voce cu o amprentă unică, Andreea este o prezență constantă pe scenele teatrelor și a mai multor filarmonici: Opera Națională din București, Opera Română din Craiova (unde debutează încă din anul III de facultate cu opera „Elixirul Dragostei”, în regia lui Andras Kurthy-Ungaria), Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” din Galați, Filarmonicile din Sibiu, Arad și Craiova, dar și Filarmonica din Argostola, Grecia.

Andreea a strălucit în rolurile principale: Saffi din opereta „Voievodul Țiganilor”, de Johann Strauss-fiul,  Mimi din opera „Boema” de Giacomo Puccini, Silvia din opereta „Silvia, Printesa Ceardasului” de Emmerich Kalman, Contesa Maritza din opereta „Contesa Maritza” de Emmerich Kalman, Gabriela din opereta „Sânge Vienez”, de Johann Strauss – fiul.

O serie de concerte și evenimente muzicale de succes au prezentat-o în distribuții naționale și internaționale la Balul Operei Regal Vienez, alături de soprana Elena Mosuc, Concerte de arii si lieduri la Ateneul Român, „Carmina Burana” de Carl Orff, cu Filarmonica Craiova, Concertul vocal-simfonic ”Requiem” cu Gabriel Faure, dirijor Konrad Von Abel, la Radiodifuziunea Română- studioul Mihail Jora, Concertul de Gală la Filarmonica de Stat Sibiu, dirijor Orazio Baronello-Italia, Concertul la Ateneul Român cu Maestrul Vasile Moldoveanu, Concertul de Gală la Filarmonica de Stat Arad, dirijor Roberto Salvalaio – Italia, Concertul din deschiderea Festivalului „Chei” – dirijor Giulio Prandi, Italia, Concertul la Filarmonica Argostoli- Grecia, cu soprana Marina Krilovici.

În perioada 2005-2017, a fost solista corului „Symbol”, dirijori Jean Lupu și Luminița Guțanu, cu care a avut numeroase turnee în Belgia, Elveția, Spania, Italia, Macedonia, Lituania, Grecia, Bulgaria, a susținut spectacole și turnee în țară și străinătate (Germania, Austria, Bulgaria, India), ca solistă a Teatrului „Stela Popescu” și a Teatrului Muzical Ambasadorii.

În calitate de artist TMA, a strălucit în roluri precum Rosina din „Figaro Style”, adaptare pentru copii după opera „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini , Împărăteasa Albă din musicalul „Înșir’te Mărgărite”, adaptare după Victor Eftimiu ori Florăreasa din baletul “La Piață”, adaptare după Mihail Jora.

Voce cu o amprentă unică, Andreea s-a remarcat la toate competițiile internaționale la care a participat. Dintre distincțiile cu care a fost răsplătită, menționăm: I PRIZE AWARD la Festivalul Internațional COPENHAGEN STARS 2021, GOLDEN DIPLOMA, Laureate 1st degree la Competiția Internațională GOLDEN VOICE, dar și premiul “Symbol, Tradition and Inspiration”, obținut în urma participării la XVIth RYAN INTERNATIONAL CHILDREN’S FESTIVAL – New Delhi, India. Acestora li se adaugă premii importante câștigate în calitate de membru al Ansamblului TMA la XV SOMMERFEST FESTIVAL Nurnberg, Germania ori WORLD CUP OF FOLKLORE– Veliko Tarnovo, Bulgaria.

Trivia: Andreea se pregătește pentru scenă de la vârsta de 4 ani, când a început să urmeze cursuri de balet, teatru și muzică. A studiat pian și chitară la Colegiul de Arte „Dinu Lipatti” din București. Pe lângă muzică, îi place foarte mult să citească, să călătorească și să facă sport.

Socials
Sari la conținut