Mihaela Vîrban

Soprană

Soprana Mihaela Vîrba n s-a născut în orașul Vălenii de Munte și a copilărit în pitorescul plai al Văii Teleajănului, în satul Drajna de Sus. Parcursul său artistic a început la vârsta de 9 ani cu studiul muzicii populare vocale, fiind membră a Ansamblului Folcloric „Ciuleandra” din Ploiești, continuând la Colegiul Național de Arte “Carmen Sylva” din Ploiești la secția Flaut, ca mai apoi să descopere muzica vocală clasică – opera și să fie admisă, pe primul loc, în anul 2013 la Universitatea Națională de Muzică, Canto Clasic.
În anul 2019 își încheie ciclul de studii de Licență și Master la Universitatea Națională de Muzica București, având ca mentor pe soprana Mariana Colpoș.
Palmaresul său cuprinde numeroase premii la concursurile naționale și internaționale de profil cum ar fi: Concursul Național “Paul Constantinescu” – Premiul I, Concursul Național de Lied “Ionel Perlea” Slobozia – Premiul I, finalistă a Concursului Internațional de Duo ”Suzana Szoreniy” București, Concursul Național de Lied 2019, București – Premiul I
În 2018 devine Bursieră a Uniunii Interpreților Muzicieni din România și participă la o serie de workshop-uri artistice cu reprezentanții Metropolitan Opera New York prin programul Canto Vocal Program.
Repertoriul său cuprinde roluri precum Adina din “Elixirul Dragostei” de G. Donizzeti, Zerlina din opera “Don Giovanni” W. A. Mozart, Franzi din opereta “ Sange Vienez” de R. Strauss.

Socials
Sari la conținut