Jennifer Dumitrașcu

Actriță

Actrița Jennifer DUMITRAȘCU a crescut în lumina reflectoarelor. Cântă de la 4 ani, iar la 5 juca deja roluri  în telenovele românești, precum „Îngeraşii”, „Aniela”, „Pariu cu viața” , „O nouă viață”, și  dubla multe dintre vocile personajelor pe care copiii le indrăgesc si le urmăresc pe canalele Disney , Nickelodeon și Netflix. Jennifer a absolvit recent Colegiul National „Gheorghe Șincai” din București și a fost admisă la Facultatea de Administrație și Afaceri din cadrul Universității București.

Cariera sa are deja câteva repere importante: 2011 – rolul principal în cadrul unui scurtmetraj premiat cu 2 trofee la Festivalul de Film Ciak din Italia, 2012 – începe colaborarea cu Opera Comică pentru Copii și, ulterior, cu Teatrul ”Stela Popescu”, participă la turnee în India, Sri Lanka, Cehia, China, Turcia, Bulgaria etc.

În 2023 a obținut și a jucat rolul principal din spectacolul “BACALAUREAT” după Dumitru Solomon, regia Ramona Iacov având reprezentații în momentul actual la Teatrul Dramaturgilor Români.

La TMA ați aplaudat-o în:

  • musicalul “Vrăjitoarea Kera și cele șapte nestemate” a interpretat rolul lui Jasmine (povestea lui Aladdin) și pe cel al Frumoasei (Frumoasa și Bestia)
  • Feline în musicalul “BAMBI”
  • Sorina – fiica cea mica a Împăratului Alb din musicalul “Înșir’te Mărgărite”, adaptare după Victor Eftimiu, al Povestitoarei din musicalul “Păcală și Tândală”

Jennifer  a urcat pe scenă și în spectacolele de balet “Frumoasa și Bestia”, adaptare după Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve și “La Piață”, adaptare după Mihail Jora ori în spectacolul “Povestea Florii-Soarelui”, bazat pe muzică folclorică românească autentică.

Alături de Ansamblul TMA, Jennifer a reprezentat România la WORLD CUP OF FOLKLORE 2020 online obținând LAUREATE I – GOLD DIPLOMA și SPECIAL AWARD acordat de EURO-FOLK ACADEMY, coordonatorul festivalurilor internaționale organizate sub auspiciile EUROPEAN ASSOCIATION OF FOLKLORE FESTIVALS, partener UNESCO.

Trivia: În anul 2017, Jennifer s-a clasat printre semifinaliștii competiției ”Vocea României Junior”, făcând parte din echipa renumitului compozitor Marius Moga.

Socials
Sari la conținut