Doru Valentin Farmazon

Balerin

Doru -Valentin FARMAZON este un dansator autodidact.

În anul 2005, a apărut în primul său videoclip, dansând alături de trupa M&G. De atunci s-a dedicat acestei arte, colaborând cu diferiți artiști de renume: Trupa ”Simplu”, Anda Adam, Alex Velea, Corina, What’s Up, Trupa ”Pachanga”, Rico Caliente (trupa Pachanga)& Dariana3000, Capitan Jack, No Mercy.

A făcut parte din trupele BigBounce (coregraf Crbl) și Titanii 82 Funky Fresh și a susținut cu succes spectacole și turnee în țară și în străinătate,  perfecționându-și cunoștințele in diferite tipuri de dans: Hip-Hop Freestyle, Popping, Locking, Dancehall, House dance, Krump și în cele mai noi tendințe internaționale.

Timp de 10 ani, până în anul 2019, a fost dansator și coregraf în trupa artistului Sonny Flame.

Carismatic, plin de energie și dornic să experimenteze și să învețe cât mai multe în domeniul dansului și actoriei, Rico (numele său de scenă) este o prezență care nu trece neobservată pe scenă, motiv pentru care a fost distribuit în roluri care i-au pus în valoare și talentul actoricesc.

Pe scena TMA, interpretează rolul înfumuratului Gaston din baletul “Frumoasa și Bestia”, adaptare după Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve, al Afaceristului din baletul “La Piață”, adaptare după Mihail Jora, al lui Murgilă în musicalul “Înșir’te Mărgărite”,  adaptare după Victor Eftimiu, dar și al bătrânului mire de care cei mici se amuză copios în musicalul “Păcală și Tândală”, adaptare după celebrele snoave românești.

Mândru că poate reprezenta România în calitate de artist, a participat alături de Ansamblul de Balet al TMA la importante concursuri și festivaluri internaționale la care a obținut numeroase distincții. Printre ele  Locul I – GOLDEN DIPLOMA la Competiția internațională GOLDEN DANCE online,  SPECIAL AWARD acordat de EURO-FOLK ACADEMY, coordonatorul festivalurilor internaționale organizate sub auspiciile EUROPEAN ASSOCIATION OF FOLKLORE FESTIVALS, partener UNESCO, LAUREATE I – GOLD DIPLOMA la WORLD CUP OF FOLKLORE 2020 online, Trofeul acordat de Ryan Foundation la XVIth RYAN INTERNATIONAL CHILDREN’S FESTIVAL – New Delhi, India.

Trivia: Don Campbell, Mr. Wiggles, Boogaloo Sam and Poppin Pete brothers sunt printre inițiatorii street dance-ului. Pe cei mai tineri îi puteți vedea pe rețelele de profil. Și pe Rico printre ei, de când avea 9 ani ….

Socials
Sari la conținut