Daniel-Nicolae Goliță

Balerin

Daniel Nicolae GOLIȚĂ a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L.Caragiale” din București, Departamentul de Coregrafie.

Un dansator cât se poate de complex, Daniel a interpretat roluri în spectacole de renume, ce i-au pus în evidență talentul și pregătirea profesională. La TMA l-ați văzut în rolul Bestiei în baletul “Frumoasa și Bestia”, adaptare după Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve, al tânărului caruselist în baletul “La Piață”, adaptare după Mihail Jora, al Banului Pungă în musicalul “Înșir’te Mărgărite”, adaptare după Victor Eftimiu ori al mândrului Soare din spectacolul “Povestea Florii-Soarelui”.

Alături de Ansamblul de Balet al TMA, Daniel a obținut premii importante la concursuri și festivaluri internaționale: Locul I – GOLDEN DIPLOMA la Competiția internațională GOLDEN DANCE online,  SPECIAL AWARD acordat de EURO-FOLK ACADEMY, coordonatorul festivalurilor internaționale organizate sub auspiciile EUROPEAN ASSOCIATION OF FOLKLORE FESTIVALS, partener UNESCO, LAUREATE I – GOLD DIPLOMA la WORLD CUP OF FOLKLORE 2020 online, Trofeul acordat de Ryan Foundation la XVIth RYAN INTERNATIONAL CHILDREN’S FESTIVAL – New Delhi, India.

Trivia: Daniel a descoperit dansul in jurul varstei de 7 ani, când a început să practice dans sportiv, participând la numeroase concursuri organizate de “Federatia Română de Dans Sportiv”, în țară și în străinătate. Talentul, pregătirea și experiența l-au ajutat, mai târziu, să devină instructor de dans.