Cosmin Vasile

Balerin

Cosmin Vasile este coregraf și dansator profesionist, adept al artelor vizuale și ale spectacolului. După absolvirea Conservatorului de Muzică și Dans „Trinity Laban” din Londra, acum urmărește să dezvolte și să îmbunătățească calitatea scenei de dans contemporan din România, fiind instruit într-o gamă variată de tehnici de dans, atât ca interpret cât și coregraf.

Interesul lui artistic constă în dorința de a scoate în evidență corporalitatea mișcării de dans și descoperirea diverselor metode de a aduce la suprafață individualitatea interpreților prin jocul calităților de dinamism, schimb de energie și trăiri intense. Acesta își laudă complexitatea stilurilor pe care le poate aborda în munca sa.

Cosmin a dansat în spectacole la Centrul Național al Dansului, Teatrul Național de Operetă și Musical ‘Ion Dacian’, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul ‘Stela Popescu’, Linotip – Centru Independent Coregrafic. În 2018 a creat primul său spectacol, ‘Vox Nihili’, la Centrul Național al Dansului.

Pe lângă experiența dobândită în Anglia, Cosmin a lucrat cu artiști internaționali precum Dominique Mercy și Malou Airaudo, Vera Mantero, Ana Maria Lucaciu și Massimo Gerardi

Socials
Sari la conținut