Carmen Mărgărit

Balerină

Carmen MĂRGĂRIT este absolventă a Liceului de Coregrafie ”Floria Capsali”, unde a obținut atestarea de balerin – dansator profesionist (2016), și licențiată a Universității din București, Facultatea de Litere, Departamentul de Comunicare și Relații Publice. În prezent își completează studiile universitare de masterat la Facultatea de Litere – Modele de Comunicare si Relații Publice.

De-a lungul timpului, Carmen a participat la workshop-uri de perfecționare susținute de renumiți coregrafi precum Gigi Căciuleanu, Eva Sanchez Martz, Beth Soll, Ladjánszki Márta și a fost cooptată în mai multe proiecte de colaborare cu Opera Națională din București în baletele ”Corsarul” și ”Albă-ca-Zăpada”, Centrul Național al Dansului în ”Reenacting Lizica Codreanu”, ”Reenacting Vera Proca-Ciortea”, ”Tribute to Iris Barbura”.

În paralel cu activitatea de pe scenă, din anul 2014 are apariții televizate, făcând parte din baletele emisiunilor ”Next Star” – Antena 1, timp de 6 sezoane, ”KidSing” – Kanal D, ”Opriți Timpul” – Național Tv.

Printre proiectele la care a luat parte se numără și apariții în videoclipuri și concerte alături de: Trupa Vama, Trupa Coma, Elena Gheorghe, Akcent,  Andrei Leonte, Călin Geambașu Band, Miki (Ex K-Pital), etc., dar și filmul de Crăciun din anul 2020 al Hallmark Channel.

După absolvirea liceului, a început colaborarea cu Teatrul „Stela Popescu”.  A interpretat roluri în premierele spectacolelor ”Harap-Alb”, ”Aladin”, ”Dl. Goe”, ”Micul Prinț”, ”Hoțul de Mărgăritare” și a participat la turnee naționale si internaționale. În această perioadă, in paralel cu activitatea din cadrul teatrului, Carmen făcea parte din distribuțția musicalului ”Frozen” care se juca pe scena Sălii Palatului și începuse colaborarea cu Teatrul Constantin Tănase.

De-a lungul timpului, Carmen a participat la multe competiții atât naționale, cât și internaționale, printre care enumerăm: Olimpiada Națională de Coregrafie (unde a obținut locul III, iar mai apoi mențiunea I), Concursul ”4 Art” (loc I), ”TrixieFest” (loc III), ”World Cup of Folklore” (Grand Prix).

Recent, a semnat coregrafia pentru Giorgia Sinicorni  actrita principala din filmul “Stormy Nights” ,  în regia Cristinei Iacob (Producție Zazu Film).

Din toamna anului 2018, Carmen face parte din baletul TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII, alături de care a susținut turnee în Bulgaria, Germania, India. Ați aplaudat-o în rolul Amandei, în baletul “La Piață”, adaptare după Mihail Jora, în musicalurile „Păcală și Tândală”, adaptare după celebrele snoave românești și “Înșir’te Mărgărite”,  adaptare după Victor Eftimiu, în spectacolul “Povestea Florii-Soarelui”,  bazat pe muzică folclorică românească autentică, dar și în  baletul „Frumoasa și Bestia”, adaptare după Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve.

Împreună cu Ansamblul de Balet al TMA, Carmen a obținut numeroase distincții în urma participării la importante concursuri și festivaluri internaționale. Printre ele  Locul I – GOLDEN DIPLOMA la Competiția internațională GOLDEN DANCE online,  SPECIAL AWARD acordat de EURO-FOLK ACADEMY, coordonatorul festivalurilor internaționale organizate sub auspiciile EUROPEAN ASSOCIATION OF FOLKLORE FESTIVALS, partener UNESCO, LAUREATE I – GOLD DIPLOMA la WORLD CUP OF FOLKLORE 2020 online, Trofeul acordat de Ryan Foundation la XVIth RYAN INTERNATIONAL CHILDREN’S FESTIVAL – New Delhi, India.

Trivia: Carmen a studiat și canto timp de câțiva ani, iar în liceu a cântat la pian. Este pasionată de natură, de călătorii și îi plac activitățile în aer liber.

Socials
Sari la conținut