Bogdan Șerban

Actor

Solistul Bogdan ȘERBAN este absolvent al Universității Hyperion, Facultatea de Arte, specializarea „Artele Spectacolului” (Actorie).

Bogdan studiază canto de la vârsta de 6 ani, de-a lungul timpului fiind o prezență constantă în emisiuni TV și pe scenele festivalurilor și concursurilor de profil.  La pregătirea sa muzicală au contribuit mentori și profesori ca Dan Dimitriu și Anca Parlog.

Între anii 2009-2016, a fost colaborator al Operei Comice pentru Copii din București, participând la turnee în Egipt, Canada, India sau China. Dintre rolurile interpretate la Opera Comică pentru Copii amintim: „Hapciu în RE Major”, „Peter Pan” sau „Baronul Munchausen”, toate trei regizate de Cristian Mihăilescu.

Cel mai important mentor i-a fost actrița Stela Popescu, alături de care a avut  șansa si onoarea de a juca în spectacole precum „Aladin” sau “Chirița la Iași”, musicaluri adaptate de Roman Vlad.

Bogdan a cunoscut succesul pe scena TMA în rolul lui Păcală în musicalul “Păcală și Tândală”, adaptare după celebrele snoave românești , al lui Făt-Frumos și al lui Buzdugan în musicalul “Înșir’te Mărgărite”, adaptare după Victor Eftimiu al lui Fiorello, servitorul contelui Almaviva în “Figaro Style”, adaptare pentru copii după opera „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini, al Flașnetarului în baletul “La Piață”, adaptare după Mihail Jora dar și al Prezentatorului spectacolului “Povestea Florii-Soarelui”.

Alături de Ansamblul TMA, a reprezentat România la WORLD CUP OF FOLKLORE 2020 online obținând, între alte premii,  LAUREATE I – GOLD DIPLOMA și SPECIAL AWARD acordat de EURO-FOLK ACADEMY, coordonatorul festivalurilor internaționale organizate sub auspiciile EUROPEAN ASSOCIATION OF FOLKLORE FESTIVALS, partener UNESCO, precum și Premiul “Symbol, Tradition and Inspiration” la XVIth RYAN INTERNATIONAL CHILDREN’S FESTIVAL – New Delhi, India.

Trivia: Între anii 2014 și 2016, Bogdan era unul dintre cei patru soliști ai boyband-ului „Station 4”, impresariat de Casa de producție „Mango Records”,  iar în anul 2016 a fost prezentator al „Festivalului Tinereții” din Mangalia.

Socials
Sari la conținut