Ayona Iordănescu

Solist vocal

Solista Ioana IORDĂNESCU, nume de scenă Ayona, și-a început studiile muzicale la Liceul de Muzică „George Enescu”, din București. A studiat vioara (de la 4 la 14 ani) și, complementar, pianul. A fost admisă la liceu, la secția canto clasic, gen pe care a continuat să îl studieze și la Universitatea Națională de Muzică București. În prezent, își completează studiile de masterat la Facultatea de Interpretare Muzicală – Specializarea Canto -Jazz, în cadrul UNMB.

Ayona abordează o multitudine de stiluri și genuri musicale, de la jazz, rock, pop, la folclor și muzică stilizată pe ritmuri moderne de rock, dubstep. În anul 2017, a participat la Selecția Națională Eurovision cu o compoziție proprie. Un an mai târziu a fost semifinalistă la celebra competiție.

În anul 2019, a fost solistă în concertul pop-rock simfonic dirijat de Daniel Jinga, alături de artiștii Cristi Minculescu, formația Trooper, Paul Ciuci, Vlad Miriță și Florin Georgescu. În același an, a fost solistă în concertul pop-rock simfonic având ca dirjor pe Alexandru Ilie și în concertul ”In Memoriam Laura Stoica”, dirijor Daniel Jinga, alături de Nico și Sanda Ladoși.

În vara anului 2020, a urcat pe scena Festivalului CLASSICS FOR PLEASURE alături de Vibe Orchestra într-un concert original, care a avut în program reorchestrații clasice ale celor mai cunoscute piese pop și rock din istoria muzicii.

Ayona este prezentă pe scena TMA în spectacolele “Povestea Florii-Soarelui”, în care o interpretează pe frumoasa Luna, în musicalul “Însir’te Mărgărite”, adaptare după Victor Eftimiu – în rolul simpaticului Vestitor, în musicalul “Păcală și Tândală”, adaptare după celebrele snoave românești – ca Povestitoare, dar și în baletele “La Piață”, adaptare după Mihail Jora ori “Frumoasa și Bestia”, adaptare după Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve.

Dintre distincțiile obținute  în calitate de artist TMA, menționăm: Premiul “Symbol, Tradition and Inspiration” obținut în urma participării la XVIth RYAN INTERNATIONAL CHILDREN’S FESTIVAL – New Delhi, India, precum și Premii Speciale la XV SOMMERFEST FESTIVAL Nurnberg, Germania ori WORLD CUP OF FOLKLORE 2019 – Veliko Tarnovo, Bulgaria.

Trivia: Ayona a creat “Ayona Band”, un grup de muzicieni profesioniști pentru care vibe-ul și colaborarea cu publicul, în timpul concertelor, primează.

Socials
Sari la conținut