Anastasia Jinga

Actriță

Anastasia Jinga a studiat actoria în cadrul Universității de Artă Teatrală și Cinematografică “I. L. Caragiale”, la clasa profesorului Mircea Gheorghiu, între anii 2019 – 2022. În prezent este masterandă la secția de Arta Actorului din UNATC.
Atracția față de artă a apărut de când era mică. La vârsta de 6 ani a urcat pentru prima dată pe scena Operei Naționale din București în rolurile de “Iepurașul Alb” din Motanul Încălțat, spectacol de Opera scris de către maestrul Cornel Trăilescu și regizat de Gelu Colceag, și în rolul de “Tatiana Mică” din Evgheni Oneghin, regia Ion Caramitru. A scris scenariul musicalului “Dacă Noi Ne Iubim”, un musical doar cu muzica celor de la Holograf. Acest spectacol a avut premiera la Teatrul Național din București pe data de 3 decembrie 2018, spectacol în care a jucat rolul principal feminin “Jess”.
Din repertoriul său fac parte: “Lecții despre Iubire și Creier”, regia Alina Grigore, “Furtuna” și “În Bază”, regia Monica Stoica și “Moartea Accidentala a Unui Anarhist”, regia Maria Doncu, proiect in care a fost regizor muzical.

Socials
Sari la conținut