Povestea lui Pinocchio – una dintre cele mai traduse cărți din lume

Povestea lui Pinocchio – una dintre cele mai traduse cărți din lume

Cu toții știm despre năzbâtiile lui Pinocchio, însă noi ne-am gândit să împărtășim cu voi câteva din curiozitățile ce stau în spatele poveștii.

Carlo Collodi, cunoscutul autor al acestei cărți, a mărturisit că locul în care Vulpea și Cotoiul au ascuns banii lui Pinocchio, a existat cu-adevarat!

În vecinătatea locuinței unde a copilărit se afla ”Câmpul Miracolelor”, loc în care, în secolul al XIX-lea, a fost găsită o comoară de către un grădinar. De aici și inspirația autorului de a introduce în poveste o astfel de întâmplare.

Un alt aspect foarte important de menționat este faptul că opera a lui Carlo Collodi ocupă locul al doilea pentru ”Cea mai tradusă carte din lume”.

Apariția neașteptată a fiecărui personaj are o repercusiune pozitivă asupra băiețelului ce a prins viață, și care încearcă să găsească mereu calea mai ușoară atunci când vine vorba de mersul la școală. Astfel reușește să o mintă pe Zăna, care îi spune următoarea povață: ,,Minciunile, dragul meu, se află imediat, pentru că sunt de două feluri. Există minciuni care au picioare scurte și minciuni care au nasul lung. Minciuna ta, așa cum se întâmplă, este una dintre cele care au nasul lung.”

Pinocchio este o poveste inedită, bazată pe aspecte ce se regăsesc în drumul fiecărui copil către maturitate: inocență, încăpățânare, curaj și înțelepciune.

Carmen Mărgărit

*****

Pinocchio se reîntoarce pe scena Teatrului Muzical Ambasadorii. Baletul „Pinocchio” este inspirat din una dintre cele mai îndrăgite cărţi pentru copii – „Aventurile lui Pinocchio”, de Carlo Collodi. Spectacolele vor avea loc la Sala Mică a Palatului Național al Copiilor, după cum urmează:
– sâmbătă, 29 ianuarie 2022, de la ora 18:00;
– duminică, 30 ianuarie 2022, de la ora 11:00.
Pentru bilete, click AICI

Click here to change this text

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.

Sari la conținut