“Pinocchio” – un vis devenit realitate pe scena Teatrului Muzical Ambasadorii

“Pinocchio” – un vis devenit realitate pe scena Teatrului Muzical Ambasadorii

La final de an, după îndelungi așteptări, privări de tot felul și restricții de multe ori neînțelese de către cei mici, o nouă producție prinde viață pe scena Teatrului Muzical Ambasadorii. Este vorba despre baletul ”Pinocchio”, inspirat din una dintre cele mai îndrăgite cărţi pentru copii – “Aventurile lui Pinocchio”, de Carlo Collodi. Premiera va avea loc luni, 13 decembrie 2021, de la ora 18:00, la Sala Mică a Palatului Național al Copiilor. 

Spectacolul vine ca o învățătură adresată celor mici, aflați încă la începutul vieții, un material didactic și educativ care servește familiei, de la mic la mare. Publicul se va cu întâlni personaje pozitive și negative, care împreună alcătuiesc intrigi, tensiuni și momente pline de umor, ce îl conduc, în chip nevăzut, spre maturitate pe tânărul Pinocchio. Pinocchio suntem noi, în fiecare clipă a vieții noastre și astfel, privindu-i drumul inițiatic, redescoperim, printre vechile amintiri sau poate printre cele mai recente, trăiri asemănătoare.– declară Valentin Stoica, regizorul și coregraful spectacolului.

Coregrafia descrie o lume a marionetelor, muzica subliniază gestica și motricitatea lumii teatrului de păpuși, cu dorința de a fascina și de a atrage inimile copiilor spre o lume aparte. Textele alese să conducă acțiunea spectacolului conțin tâlc și ușoare nuanțe de umor, cu intenția de a dăscăli, fără asprime, prin puterea pildelor prezente. Spectacolul aduce culoare, muzică voioasă, costume hazlii, personaje pestrițe și un mesaj pe măsură, ce se lasă descoperit abia la final.

Regia și coregrafia spectacolului poartă semnătura lui Valentin Stoica, iar scenografia este creația Vioricăi Petrovici.

Dau viață personajelor: Ana Mihai (Pinocchio), Octavian Iuga (Geppetto), Bogdan Șerban (Moș Cireașă/ Doctor/ Jandarm/Copil), Octavian Ene (Greierele), Alis Gheorghe (Zâna), Daniel Goliță (Cotoiul), Alexandru Mălăeru (Vulpoiul), Remus Tegzeș (Copacul fermecat/ Copil/Păpușă), Doru Farmazon (Fitil/Mănâncă Foc)), Sergiu Neamțu (Jandarm/ Copil), Jennifer Dumitrașcu, Camelia Cuzub (Doctori/ Copii), Monica Andreea Cuhartz, Claudia Iagăr, Carmen Mărgărit, Silvia Ionașcu, Natalia Dragomir (Copii/ Păpuși/Albinuțe).

Biletele pot fi achiziționate online, de pe platforma Ticketstore.ro: https://www.ticketstore.ro/ro/eticheta/9/teatrul-muzical-ambasadorii  sau de la casieria deschisă în foaierul Sălii Mici a Palatului Național al Copiilor, cu o oră înainte de începerea spectacolului (în limita locurilor disponibile).

Partener oficial: Negro 2000

Parteneri media ai evenimentului : Agerpres, Itsy Bitsy, Radio România Cultural, Ultima Oră, Spotmedia, Revista Femeia, București Business.

Regulament acces în sala de spectacole: https://bit.ly/3otzjq7

Participarea la spectacole se va face cu respectarea tuturor măsurilor aflate în vigoare la momentul desfășurării evenimentului, dispuse de autorități în contextul epidemiologic actual.

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.

Sari la conținut