Pinocchio se reîntoarce pe scena Teatrului Muzical Ambasadorii

Pinocchio se reîntoarce pe scena Teatrului Muzical Ambasadorii

După o binemeritată vacanță, Pinocchio se reîntoarce pe scena Teatrului Muzical Ambasadorii. Baletul „Pinocchio” este inspirat din una dintre cele mai îndrăgite cărţi pentru copii – „Aventurile lui Pinocchio”, de Carlo Collodi. Spectacolele vor avea loc la Sala Mică a Palatului Național al Copiilor, după cum urmează:

– sâmbătă, 29 ianuarie 2022, de la ora 18:00;

– duminică, 30 ianuarie 2022, de la ora 11:00.

„Spectacolul vine ca o învățătură adresată celor mici, aflați încă la începutul vieții, un material didactic și educativ care servește familiei, de la mic la mare. Publicul se va  întâlni cu personaje pozitive și negative, care împreună alcătuiesc intrigi, tensiuni și momente pline de umor, ce îl conduc, în chip nevăzut, spre maturitate pe tânărul Pinocchio. Pinocchio suntem noi, în fiecare clipă a vieții noastre și astfel, privindu-i drumul inițiatic, redescoperim, printre vechile amintiri sau poate printre cele mai recente, trăiri asemănătoare.”– declară Valentin Stoica, regizorul și coregraful spectacolului.

Coregrafia descrie o lume a marionetelor, muzica subliniază gestica și motricitatea lumii teatrului de păpuși, cu dorința de a fascina și de a atrage inimile copiilor spre o lume aparte. Textele alese să conducă acțiunea spectacolului conțin tâlc și ușoare nuanțe de umor, cu intenția de a dăscăli, fără asprime, prin puterea pildelor prezente. Spectacolul aduce culoare, muzică voioasă, costume hazlii, personaje pestrițe și un mesaj pe măsură, ce se lasă descoperit abia la final.

Regia și coregrafia spectacolului poartă semnătura lui Valentin Stoica, iar scenografia este creația Vioricăi Petrovici.

Dau viață personajelor: Ana Mihai (Pinocchio), Octavian Iuga (Geppetto), Bogdan Șerban (Moș Cireașă/ Doctor/ Jandarm/Copil), Octavian Ene (Greierele), Alis Gheorghe (Zâna), Daniel Goliță (Cotoiul), Alexandru Mălăeru (Vulpoiul), Remus Tegzeș (Copacul fermecat/ Copil/Păpușă), Doru Farmazon (Fitil/Mănâncă Foc)), Sergiu Neamțu (Jandarm/ Copil), Jennifer Dumitrașcu, Camelia Cuzub (Doctori/ Copii), Monica Andreea Cuhartz, Claudia Iagăr, Carmen Mărgărit, Silvia Ionașcu, Natalia Dragomir (Copii/ Păpuși/Albinuțe).

Biletele pot fi achiziționate online, de pe platforma Ticketstore.ro: https://www.ticketstore.ro/ro/eticheta/9/teatrul-muzical-ambasadorii sau de la casieria deschisă în foaierul Sălii Mici a Palatului Național al Copiilor, cu o oră înainte de începerea spectacolului (în limita locurilor disponibile).

 

Partener oficial: Negro 2000

Parteneri media ai evenimentului : Agerpres, Itsy Bitsy, Radio România Cultural, Ultima Oră, Spotmedia, Revista Femeia, București Business.

***

Având în vedere reglementările legale recent aprobate, accesul la eveniment se va face cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului. Participarea este permisă doar pentru:

– persoanele vaccinate împotriva virusului SARS CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare,

– persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-Cov-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-Cov-2 nu mai vechi de 48 de ore,

– persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Dovada vaccinării, testării sau trecerii prin boală se realizează prin intermediul certificatului digital cu cod QR, printat sau în format electronic,care va fi scanat de organizator prin aplicația mobilă de verificare.

Copiii cu vârsta de până în 12 ani sunt exceptați de la măsurile de obligativitate a testării și prezentării certificatului verde.

Purtarea măștii de protecție este obligatorie.

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.

Sari la conținut