Familia – Carmen Mariana Ardeleanu – psiholog

Familia – Carmen Mariana Ardeleanu – psiholog

“În viața de familie, dragostea este uleiul care ușurează frecarea, cimentul care leagă și muzica care aduce armonia.” – Friedrich Nietzsche

Când spunem familie primul gând ne aduce în prim plan relația dintre părinți-copii-bunici-unchi/mătușă-veri, dar și conexiunea cu alte persoane prin alianță, cum ar fi prietenii, alături de care trăim și descoperim lumea, împărtășim momente de bucurie. Ei sunt cei care oferă suport, dragoste necondiționată, sprijin în îndeplinirea celor mai mărețe vise.

Familia este tot ce poate fi mai frumos, mai pur și fără de care viața nu ar avea atât de multă culoare și consistență. Mai mult decât atât, familia îți oferă echilibrul  psiho-emoțional, te ajută să descoperi pacea interioară, să primești resursele necesare în a depăși momentele de stres, te învață să ai un comportament sănătos și o stimă de sine crescută.

Conexiunea unei familii nu se referă doar la legătura de sânge, ci și la toate tradițiile, obiceiurile, poveștile împărtășite care reunesc membrii familie la bine și la greu (masa de duminică servită împreună, de exemplu).

Care este puterea familiei tale: iubirea, respectul, valoarea, protecția, puterea, încrederea, bunăvoința, altruismul, liniștea, pacea?

Întreabă-te, identific-o și amplific-o! Familia este acolo unde e iubire!

Carmen Mariana Ardeleanu, psiholog

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.

Sari la conținut