Încărcare Evenimente

« Toate Evenimentele

  • Acest eveniment s-a încheiat.

De-a Harap Alb

26 aprilie 2023 @ 11:00 - 12:00

20Lei

După succesul înregistrat de spectacolul „Cutiuța Muzicală – Aventurile Pălăriei Fermecate”, Teatrul Muzical Ambasadorii propune publicului o nouă colaborare de succes cu binecunoscuta Liliana Ștefan, odată cu premiera spectacolului „De-a Harap Alb”.

Spectacolul jucat cu casa închisa în avanpremieră la „Zilele Teatrului Muzical Ambasadorii” este un musical care aduce pe scenă personajele lui Creangă, într-o viziune modernă, prin ochii adolescentului zilelor noastre. Folosind ca instrumente principale muzica, dansul și umorul, noua punere în scenă a Teatrului Muzical Ambasadorii își propune să familiarizeze noua generație de copii si adolescenti cu universul lui Creangă, utilizând repere familiare.

„Spectacolul „De-a Harap Alb” va fi cu siguranță un nou succes pentru că are toate ingredientele necesare: o poveste clasică, o abordare modernă, muzică, dans, costume și decoruri impresionante. Suntem la a doua colaborare cu Liliana Ștefan și după numărul impresionant de spectacole sold out ale Cutiuței Muzicale suntem convinși că și noul spectacol va fi la fel de iubit de public. În plus, dacă prima colaborare se adresa segmentului de copii, „De-a Harap Alb” se adresează unui segment mai larg care cuprinde si adolescenții. De altfel, asta este și una din direcțiile Teatrului Muzical Ambasadorii, de a atrage mai multe segmente de public printr-un repertoriu de spectacole variat și atractiv.” declară Mihai Ciprian Rogojan, manager al Teatrului Muzical Ambasadorii.

Spectacolul debutează cu Horia, un adolescent care, ca orice adolescent, are dispute cu tatăl său pe tema asumării de resposabilități, se ceartă și cu prietena lui cea mai bună, Maria, care îi reproșază  egoismul și faptul că mereu se bazează pe ea în rezolvarea temelor școlare – de data aceasta fiind vorba chiar de basmul românesc, un subiect de referință la Limba și Literatura Română. Astfel, Horia ajunge să se joace De-a Harap Alb și, prin rolul protagonistului, intră într-o poveste la granița dintre vis și realitate. Pornește într-o călătorie inițiatică la finele careia va dobândi valori precum: asumarea responsabilității, răbdarea, generozitatea, curajul, iertarea.

Spectacolul propune o formulă nouă de reîmprietenire cu eroii autohtoni ce au intersectat generații de-a rândul, însă această nouă adaptare își propune să reîncadreze poezia, umorul și esența poveștii lui Creangă, în metrica adolescenței zilelor noastre, efervescente, nerăbdătoare, curioase și mereu în căutare de noutate.

„Musicalul „De-a Harap Alb” a fost creat ca atunci când îți faci o haină la croitor, unde totul este măsurat perfect, nimic nu e în plus, haina nu face nicio cută – scenariul și muzica au fost rezultatul sincronizării între echipa artistică, regizoarea Laura Vladoiu, coordonator repetiții muzicale dl. Ciprian Teodorașcu, și noi, creatorii de conținut, eu și fiii mei Alex Bittman și Patrick Bittman. Am păstrat personajele lui Creangă și ideea de bază a poveștii, însă dialogurile sunt originale, cu limbaj actual și fără nicio referire la bullying, la violență verbală sau fizică, așa că părinții își pot aduce liniștiți copiii la teatru. Le promitem peste o oră de muzică, dans, amuzament și educație.” declara Liliana Stefan, responsabila cu scenariul si muzica spectacolului.

Deși esența poveștii lui Creangă rămâne intactă, spectacolul „De-a Harap Alb” propune abordarea unui limbaj actual care este cheia prin care sunt extrase exact acele valori pe care tinerii din zilele noastre le pot accesa ca resurse de dezvoltare personală. Spectacolul are scenariul și muzica semnate de Liliana Ștefan, regia de Laura Maria Vlădoiu, scenografia de Viorica Petrovici, iar coregrafia de Ana Mihai. Aranjamentul muzical și producția muzicală îi aparțin lui Alexandru Bittman.

Detalii

Data:
26 aprilie 2023
Timp:
11:00 - 12:00
Preț:
20Lei
:
,
Website:
https://www.ticketstore.ro/ro/eticheta/9/teatrul-muzical-ambasadorii

Organizator

Teatrul Muzical Ambasadorii
Email
teatrulmuzicalambasadorii@gmail.com
Website: Organizator

Locul organizării

Shaw Theatre
100-110 Euston road
London, London United Kingdom
+ Google Map
Website: Locul organizării