Încărcare Evenimente

« Toate Evenimentele

  • Acest eveniment s-a încheiat.

Zilele Teatrului Muzical Ambasadorii [ziua 1] – Caruselul prieteniei/Gașca Zurli

30 septembrie 2022 @ 17:00 - 18:00

30Lei

Prima zi din cadrul celui mai mare eveniment al toamnei, “Zilele Teatrului Muzical Ambasadorii 2022”, aduce pe scena Palatului Național al Copiilor, de la ora 17.00, premiera baletului “Caruselul Prieteniei”, adaptare pe muzica lui Mihail Jora, și de la ora 18.30, spectacolul trupei fenomen național pentru copiii din România, Gasca Zurli.

Înainte, între și după spectacole, vă așteptăm în foaierul Palatului Național al Copiilor, unde puteți face poze cu artiștii și personajele preferate.

17:00 Caruselul prieteniei (PREMIERĂ) – Musical/ balet 1h

“Caruselul Prieteniei”, adaptare pe muzica lui Mihail Jora, își desfășoară acțiunea sub cupola circului, simbol al copilăriei și al purității acesteia, unde caruselul se învârte înțesat cu amintiri.

Povestea începe într-un București interbelic, unde piața circului este invadată de bâlciul verii, cu vânzători ambulanți de dulciuri, jucării și alte atracții pentru copii. Acțiunea se aprinde odată cu momentul apariției copiilor năzdrăvani care strică dispoziția pieței, dar mai ales pe cea a clovnului adormit, marioneta preferată a grupului răutăcios de copii. Locul preferat de întâlnire al grupului de copii năzdrăvani este caruselul, aici fiind locul unde se pun mereu la cale planurile de peste zi, inclusiv sabotarea spectacolului de circ.

Pentru ca povestea să nu rămână incompletă, printre răutăcioși apare dragostea între Caruselist și Chiva, doi tineri naivi, uniți prin dragoste la prima vedere. Astfel, grupurile copiilor se separă din cauza neînțelegerilor, iar conflictul se amplifică în momentul în care în rândul copiilor apare atașamentul față de cele petrecute la circ. Băieții și fetele nu se mai înțeleg, țelurile comune se despart, băieții aleg răzbunarea și răutatea gratuită, iar fetele reconcilierea.

Rămași afară din cortul circului, chiar înaintea începerii spectacolului, grupul de băieți resimte gustul destrămării prieteniei, lucru care îi va transforma în cele din urmă și îi va aduce din nou împreună pentru mai multe aventuri.

18:30 Gașca Zurli 1h

Gașca Zurli este fără îndoială cea mai îndrăgită trupă pentru copii din România. Spectacolele pe care le pun în scenă se joacă cu casa închisă și strâng ropote de aplauze cu fiecare reprezentație.

Pentru “Zilele Teatrului Muzical Ambasadorii 2022”Gașca Zurli pregătește un spectacol de excepție care, așa cum ne-a obișnuit, areși scop educativ, promovând ideea de educație prin joc și joacă, și pune în lumină valori precum: prietenia, empatia, generozitatea, altruismul, corectitudinea.

Gașca Zurli s-a născut în mintea şi în inima Mirelei Retegan, iar succesul de care se bucură se datorează faptului că Mirela, prin spectacolele create, a transformat educaţia formală într-un spectacol magic al imaginaţiei.

Personajele creionate cu atenție și pasiune de Mirela Retegan sunt iubite de toți copiii, fiecare personaj având câte o caracteristică aparte. Lumea din spectacolele Gașca Zurli este o magică, plină de bucurii și zâmbete, în care valorile umane care stau la baza creșterii și dezvoltării copiilor se regăsesc în orice cântec, spectacol și poveste.

 

Detalii

Data:
30 septembrie 2022
Timp:
17:00 - 18:00
Preț:
30Lei
Website:
https://www.ticketstore.ro/ro/eticheta/9/teatrul-muzical-ambasadorii

Organizator

Teatrul Muzical Ambasadorii
Email
teatrulmuzicalambasadorii@gmail.com
Website: Organizator

Locul organizării

Sala Mare a Palatului Național al Copiilor
Bulevardul Tineretului 8-10
București, București 040353 România
+ Google Map
Phone
0213300838
Website: Locul organizării