Despre noi

Acasă / Despre noi

 

„Nu există muzică ușoară sau grea, doar muzică bună”

GEORGE ENESCU

Teatrul Muzical Ambasadorii, una din cele mai noi instituții publice de spectacole şi concerte aflate în subordinea Ministerului Culturii, s-a impus în ultimii 3 ani în topul preferințelor iubitorilor de cultură, artă și educație și și-a consolidat rolul în viața culturală din București prin programe artistice de calitate, repertoriu diversificat, spectacole și concerte jucate cu casa închisă.

Teatrul Muzical Ambasadorii are misiunea de a promova valorile muzicale și coregrafice românesti și universale, precum și artele interpretative de spectacol muzical, de a promova cultura muzicală prin spectacole de balet și muzică în vederea educării și dezvoltării copiilor și tinerilor, de a promova valorile cultural-artistice pe plan național și internațional, de a dezvolta gustul pentru cultură și arte în rândul copiilor și adolescenților și de a le oferi acestora acces la aceste valori.

Teatrul Muzical Ambasadorii oferă stagiuni și programe artistice complete tinerilor și copiilor, de la spectacole de operă, balet, musical sau folclor, la spectacole de improvizație jucate exclusiv de copii. În plus, instituția își propune să dezvolte programe educaționale pentru copii și adolescenți, crescând diversitatea culturală, accesul la cultură și să ofere noi produse cultural-artistice care să se alinieze strategiilor culturale actuale din întreaga lume, precum cultura digitală sau cultura și regenerarea urbană.

Teatrul Muzical Ambasadorii își desfășoară activitatea de bază la Palatului Național al Copiilor din București și are o echipă de specialiști în artele spectacolului și arte interpretative, arte vizuale, management și audio-vizual, formată din soliști vocali, instrumentiști, dansatori și actori laureați la concursuri naționale și internaționale. Încă de la înființare, Teatrul Muzical Ambasadorii își asumă rolul de podium de lansare pentru tinerii absolvenți ai învățământului vocațional artistic și le oferă acestora mediul propice pentru a-și manifesta creativitatea, talentul și cunoștintele în domeniul artelor spectacolului.

Deși este una dintre cele mai tinere instituții publice de cultură din peisajul național, Teatrul Muzical Ambasadorii a reprezentat România la importante festivaluri internationale si este Marele Câștigător al World Cup Of Folklore – Veliko Târnovo 2019 (2 Grand Prix, 3 medalii de aur, 25 de Premii de Excelență, Placheta Discovery) , câștigător a 25 de Premii Speciale și al Premiului de Excelență în Artă la Festivalul ROMANIMA – Nurnberg 2019, precum si al Trofeului International Children’s Festival – New Delhi, unul dintre cele mai importante festivaluri de profil din lume.

Teatrul este organizat și funcționează potrivit dispozițiilor Ordonanței Guvernului nr. 21/2007, privind instituțiile și companiile de spectacole sau concerte, precum și desfășurarea activității de impresariat artistic, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 353/2007, ale Hotărârii Guvernului nr. 8/2019 privind înfiintarea și funcționarea Teatrul Muzical Ambasadorii și pentru modificarea si completarea anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 90/2010 privind organizarea și funcționarea Ministerului Culturii si ldentității Naționale.

Sari la conținut