De la „Piticel” la Natalia Dragomir! – interviu cu actrița Natalia Dragomir

De la „Piticel” la Natalia Dragomir! – interviu cu actrița Natalia Dragomir

 

 1. Bine te-am găsit, Natalia! Îți mulțumim că ai fost de acord să ne răspunzi la câteva întrebări și îți dorim inspirație, fericire și „La mulți ani!”. Ne poți povesti despre călătoria ta în lumea teatrului, cum a început totul?

A fost odată ca niciodată o fetiță care adora tot aparține sferei artistice. Se juca toată ziua, atribuindu-și tot felul de funcții, însă nu se putea hotărî asupra uneia singure. Mama ei i-a spus că trebuie să-si aleagă una singură. „De ce așa? Bine, atunci poți să te faci actriță pentru că le poți face pe toate”. Mi s-a părut ideal, crezând că, în mod real, chiar le pot face pe toate. Într-o zi…nu, nu voi continua sub formă de poveste pentru că nu continuă să fie una specială. Am mers la o școală normală, nu cu profil vocațional. Am avut tot timpul tot felul de întrebări despre ceea ce mi-aș dori să fac, până când pașii m-au îndreptat către teatru, prin indicii și semne care se plimbau prin mintea mea. Călătoria a început în 2014, când am intrat la UNATC „I.L. Caragiale”, la Facultatea de Actorie. De aici au urmat tot felul de aventuri și obstacole, însă începutul în carieră a fost marcat de spectacolul „Coriolanus”, în regia Alexandru Darie.

 1. Extrem de interesant. Ce îți place cel mai mult în legătură cu actoria? Există anumite tipuri de roluri pe care le găsești mai provocatoare din punct de vedere al reprezentației artistice?

Referitor la actorie, cel mai mult îmi place că îmi oferă oportunitatea și o responsabilitate de a face lumea mai bună. Desigur, asta depinde foarte mult de textul ales. Pentru mine actoria înseamnă fascinație, reprezintă o sursa inepuizabilă de descoperiri, întrebări, căutări, răspunsuri. Îmi doresc să joc orice tip de rol. Îmi place să descopăr atât personajele, cât și pe mine, odată cu ele, prin ele. Recunosc, cel mai mult îmi stârnesc curiozitatea rolurile foarte diferite de mine sau, mai bine spus, foarte diferite de ceea ce las să se vadă despre mine.

 1. Ce sfaturi ai da tinerilor care aspiră la o carieră în actorie?
 2. Să muncească.
 3. Să muncească.
 4. Să muncească.
 5. Să aibă răbdare.
 6. Să se bucure.

 

 1. Multă muncă, iar satisfacțiile spre final, constatăm. Să ne întoarcem la tine: care a fost cea mai mare provocare de până acum în ceea ce privește rolurile pe care le-ai interpretat?

În ultima vreme am avut multe provocări. Chiar în momentul acesta lucrez la una dintre ele, mă bucură teribil și induce și frică, în același timp. Totuși, mă bucur mai mult și aleg să mă arunc în lucru fără să analizez prea mult. Pentru mine provocările cele mai mari au fost nu rolurile în sine, ci să-mi dau voie să fiu acele personaje și, mai ales, să-mi dau voie să fac asta în controlul regizorului. Cam asta s-a întâmplat și cu rolul Piticel din spectacolul „Vrăjitoarea Kera și Cele Șapte Nestemate”. Piticel este un băiețel ( până aici nicio surpriză, am mai jucat înainte), un băiețel al zilelor noastre, “ de cartier”, pișicher, cuceritor, pus pe șotii. Am avut multe blocaje pe parcursul repetițiilor, însă, în final, copiii s-au regăsit în personajul Piticel și l-au îndrăgit la fiecare reprezentație.

 

 1. Felicitările noastre pentru cum ai dat viață lui Piticel. E grozav. Chiar ne e dor de el. Referitor la roluri, care este rolul tău preferat dintre toate pe care le-ai interpretat în spectacolele Teatrului Muzical Ambasadorii?

Rolul preferat…hmm. Toate. Am voie? Sau trișez? M-am atașat de fiecare rol și după fiecare reprezentație spun: ăsta e rolul/ spectacolul meu preferat. Până în următoarea zi, când joc altceva și tot așa. În principiu, rolurile mele preferate sunt cele prin care simt că ating sufletul spectatorului, că mișc “ceva” acolo, oricât de puțin ar fi. Că se ridică de pe scaun cu un gând, un zâmbet sau o lacrimă, o stare mai bună, o emoție, o poveste frumoasă, o amintire.

 

 1. Ce planuri de viitor ai, Natalia? În ce producții te vom vedea în această toamnă?

Am făcut deja câțiva pași către o nouă producție a Teatrului Muzical Ambasadorii, „Bambi” (titlul nu știu dacă este final, cel puțin aș îi spunem noi acum), ce va avea premiera în această toamnă. Recunosc, nu îmi place să vorbesc despre planurile viitoare. Îmi place întâi să le înfăptuiesc, mai apoi să fie văzute, după care să discutăm împreună. Așa că vă invit să urmăriți spectacolele noastre!

 

Mulțumim, Natalia, pentru sinceritatea și bucuria cu care ai răspuns întrebărilor noastre. Mult succes în noua stagiune și îți dorim o aniversare a zilei de naștere cât mai specială!

 

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.

Sari la conținut