A dansa, a simți, a celebra – interviu cu Doru Valentin Farmazon, dansator

A dansa, a simți, a celebra  – interviu cu Doru Valentin Farmazon, dansator
  1. Cum ai descoperit pasiunea ta pentru dans și ce te-a inspirat să o transformi în carieră?

Am descoperit pasiunea pentru dans de la o vârstă fragedă, la un banchet școlar, când am fost pus față în față cu o colegă să prezentăm un moment artistic de dans. Mai apoi, prin intermediul emisiunilor televizate, când stăteam în fața televizorului și urmăream posturi TV, studiind diferiți artiști, exersând cele mai populare stiluri de dans.

 

  1. În ce stiluri de dans te specializezi și cum au influențat aceste stiluri expresia ta artistică și alegerile coregrafice?

Singurul stil de dans pentru mine, pe lângă alte stiluri studiate (House Dance, Vogue, Hip-hop Style, B-boy Style, Popping, Locking, Wacking, DanceHall, Krump), va ramane Freestyle-ul. Este singurul stil de dans care îmi permite să mă exprim liber, așa cum simt, inclusiv în scenele de actorie.

 

  1. Dansul necesită disciplină și dăruire. Poți să împărtășești o provocare cu care te-ai confruntat în călătoria ta în lumea dansului și cum ai depășit-o?

În drumul pe care l-am ales au existat și vor mai exista tot felul de alegeri, bune sau rele, cum este și normal. Da, au fost momente grele în viață, dar voința fiecărui om diferă de la persoană la persoană. Pot afirma acum, după toate experiențele, că sunt mândru de realizările mele și de parcursul meu de până acum.

 

  1. Ca dansator al Teatrului Muzical Ambasadorii colaborezi adesea cu coregrafi și alți artiști. Cum îți adaptezi stilul și tehnica pentru a se potrivi diferitelor viziuni creative?

Pasiunea mea este să fiu pe scenă. De când m-am alăturat teatrului, scopul meu a fost să mă dedic spectacolelor și să dau tot ce am mai bun pe scenă pentru spectatorii noștri, pentru copiii și tinerii care vin dornici să vadă un spectacol frumos, energic, plin de creativitate și amuzament, cu oameni talentați și pasionați care pun suflet în ceea ce fac. Pot afirma că mă adaptez ușor în orice situație, anii de experiență alături de mulți artiști  m-au ajutat să pășesc cu încredere pe scena teatrului. Teatru Muzical Ambasadorii este o familie, o echipă puternică, muncitoare, plină de entuziasm, creativitate și sunt mândru că fac parte din această echipă și vom face lucruri extraordinare împreună în continuare.

 

  1. Cum a fost pentru tine experiența din cadrul proiectului Everybody Can Dance, organizat de Teatrul Muzical Ambasadorii anul acesta în martie? Poți să ne împărtășești o interpretare sau o coregrafie care are o semnificație specială pentru tine și să ne explici povestea din spatele ei?

Proiectul „Everybody Can Dance” m-a ajutat extrem de mult, mi-am dezvoltat mai mult atenția, capacitatea de a putea memora fiecare detaliu, astfel încât împreună cu echipa să putem crea ceva inedit, complet și complex. Munca în echipă dă rezultate uimitoare!

 

  1. Industria dansului se schimbă constant. Ai participat la un work-shop de Step în această vară. Cum ți s-a părut? Cum rămâi la curent cu tendințele actuale și cum le integrezi în munca ta păstrându-ți vocea unică?

Am avut onoarea și șansa să particip la mai multe workshop-uri, de Step Dance, Tap dance, Jazz și Funk Style și am avut ocazia să învăț de la fiecare stil în parte.

 

  1. Ca un model pentru dansatorii aspiranți, ce sfaturi le-ai da celor care doresc să urmeze o carieră în dans?

Cel mai bun sfat pe care pot să îl ofer dansatorilor este să lase deoparte nesiguranța din interior, să își deschidă sufletul pentru dans, să muncească cu pasiune pentru arta dansului, cât și pentru ei. Prin muncă poți dobândi imposibilul!

          Mulțumim, Doru!

 

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată.

Sari la conținut